Den er udgivet på deres hjemmeside så har derfor valgt at ligge den herind da det simpelthen bare så SÅ lækkert ud så måtte gemme den for eventuel senere brug..
Se den direkte her.
Isbombe
4-6 personer
Ingredienser
Vanilleis
8 æggeblommer - pasteuriserede
250 gr sukker
1/2 liter sød
1/2 liter piskefløde
1-2 stænger vanille – eller vanilla bean paste
Chokoladeis
8 æggeblommer – pasteuriserede
200 gr sukker
1/2 liter sød
1/2 liter piskefløde
200 gram 72 % chokolade
1 spsk god kakao
Hindbærsorbet
1 pose frosne hindbær
Saft af ½ appelsin
2 dl vand
150 g sukker
1 spsk pisket æggehvide
250 g marcipan
370 g sukker
3-4 æggehvider
Vanilleis
Pisk æggeblommerne med sukkeret til de er lyse og skummende. Kog mælk og fløde op med vanillen. Hæld lidt efter lidt den kogende mælke-fløde i æggemassen mens der piskes.
Kom det hele tilbage i gryden, og legér massen under konstant omrøring til den når ca. 85 grader. Den må ikke koge. Afkøl ismassen og frys den i en ismaskine. Efterfrys den.
Chokoladeis
Pisk æggeblommerne med sukkeret til de er lyse og skummende. Kog mælk og fløde op med kakao og chokolade, som først er hakket i små stykker. Hæld lidt efter lidt den kogende mælke-fløde i æggemassen mens der piskes.
Kom det hele tilbage i gryden, og léger massen under konstant omrøring til den når ca. 85 grader. Den må ikke koge. Afkøl ismassen og frys den i en ismaskine. Efterfrys den.
Hindbærsorbet
Kog en lage af sukker og vand. Blend hindbærrene med lagen og passer den gennem en sigte, så hindbærkernerne fjernes. Smag til med appelsinsaft. Kør sorbeten på ismaskine, og tilsæt en spsk stiftpisket æggehvide undervejs. Efterfrys sorbeten.
Makronbund
Marcipanen smuldres med sukkeret, røres sammen med æggehviderne og smøres ud i en cirkel på bagepapir. Bages ved 175 g i ca. 30 min.
Opbygning af isbomben
Find en passende bombeform i halvkugleform.
Kom først et lag vanilleis i formen. Smør isen godt op langs siderne af formen. Dette gøres lettest, hvis isen er en smule blød. Sæt formen i fryseren.
Kom derpå chokoladeis ovenpå vanilleisen på samme måde. Sørg for der er plads til hindbærsorbeten. Sæt igen formen i fryseren.
Fyld endelig det inderste af bomben op med hindbærsorbet og slut af med makronbunden, som er skåret til, så den akkurat passer til formens størrelse. Sæt isbomben på frys.
Når den er gennemfrossen, vendes den ud på et ildfast fad og dækkes på en dekorativ måde med stiftpisket marengs af 10 æggehvider og 100 g sukker. Sæt bomben ind i en meget varm ovn til marengsen lige akkurat tager farve. Overhæld den med brændende cointreau og bær den ind til bordet til tonerne af Riberhus-march...