Gå videre til hovedindholdet

Isbombe

Dette er en opskrift jeg har "stjålet" fra madprogrammet Price på DR2.
Den er udgivet på deres hjemmeside så har derfor valgt at ligge den herind da det simpelthen bare så SÅ lækkert ud så måtte gemme den for eventuel senere brug..

Se den direkte her.

Isbombe
4-6 personer

Ingredienser

Vanilleis
8 æggeblommer - pasteuriserede
250 gr sukker
1/2 liter sød
1/2 liter piskefløde
1-2 stænger vanille – eller vanilla bean paste

Chokoladeis
8 æggeblommer – pasteuriserede
200 gr sukker
1/2 liter sød
1/2 liter piskefløde
200 gram 72 % chokolade
1 spsk god kakao

Hindbærsorbet
1 pose frosne hindbær
Saft af ½ appelsin
2 dl vand
150 g sukker
1 spsk pisket æggehvide

Makronbund
250 g marcipan
370 g sukker
3-4 æggehvider


Vanilleis
Pisk æggeblommerne med sukkeret til de er lyse og skummende. Kog mælk og fløde op med vanillen. Hæld lidt efter lidt den kogende mælke-fløde i æggemassen mens der piskes.

Kom det hele tilbage i gryden, og legér massen under konstant omrøring til den når ca. 85 grader. Den må ikke koge. Afkøl ismassen og frys den i en ismaskine. Efterfrys den.

Chokoladeis
Pisk æggeblommerne med sukkeret til de er lyse og skummende. Kog mælk og fløde op med kakao og chokolade, som først er hakket i små stykker. Hæld lidt efter lidt den kogende mælke-fløde i æggemassen mens der piskes.

Kom det hele tilbage i gryden, og léger massen under konstant omrøring til den når ca. 85 grader. Den må ikke koge. Afkøl ismassen og frys den i en ismaskine. Efterfrys den.

Hindbærsorbet
Kog en lage af sukker og vand. Blend hindbærrene med lagen og passer den gennem en sigte, så hindbærkernerne fjernes. Smag til med appelsinsaft. Kør sorbeten på ismaskine, og tilsæt en spsk stiftpisket æggehvide undervejs. Efterfrys sorbeten.

Makronbund
Marcipanen smuldres med sukkeret, røres sammen med æggehviderne og smøres ud i en cirkel på bagepapir. Bages ved 175 g i ca. 30 min.

Opbygning af isbomben
Find en passende bombeform i halvkugleform.
Kom først et lag vanilleis i formen. Smør isen godt op langs siderne af formen. Dette gøres lettest, hvis isen er en smule blød. Sæt formen i fryseren.

Kom derpå chokoladeis ovenpå vanilleisen på samme måde. Sørg for der er plads til hindbærsorbeten. Sæt igen formen i fryseren.

Fyld endelig det inderste af bomben op med hindbærsorbet og slut af med makronbunden, som er skåret til, så den akkurat passer til formens størrelse. Sæt isbomben på frys.

Når den er gennemfrossen, vendes den ud på et ildfast fad og dækkes på en dekorativ måde med stiftpisket marengs af 10 æggehvider og 100 g sukker. Sæt bomben ind i en meget varm ovn til marengsen lige akkurat tager farve. Overhæld den med brændende cointreau og bær den ind til bordet til tonerne af Riberhus-march...

Populære opslag fra denne blog

Mathilde Isbombe

Denne opskrift er "lånt" herfra . Isbombe (6-8 personer) Ingredienser: 175 g makroner 2 dl Matilde kakaomælk 1 dl fløde-likør, fx Baileys 2 liter vaniljeflødeis Pynt: Grofthakket mørk chokolade Bagetid: Ca. ½ time ved 175°. Sådan gør du: Knus makronerne groft og kom dem i en skål sammen med kakaomælk og Baileys. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Beklæd en 3 liters røreskål indvendigt med plastfolie - sørg for at folien går op over kanten. Skær isen i tern og pisk dem hurtigt til en fast softice, fx med en håndmikser. Kom ¾ af isen i skålen. Pres isen let sammen og lav en fordybning i midten. "isskålen" skal være helt tæt og uden huller. Kom makronblandingen i. Fordel resten af isen over

Sportskage fra La Glace

Dette er en opskrift jeg har "stjålet" fra madprogrammet Price på DR2. Den er udgivet på deres hjemmeside så har derfor valgt at ligge den herind da det simpelthen bare så SÅ lækkert ud så måtte gemme den for eventuel senere brug.. Se den direkte her . Sportskage fra La Glace 4 personer Ingredienser Nougatine 50 g hasselnøddekerner 150 sukker 8 dl piskefløde til creme 4 dl fløde til afpyntning Makronbund 250 g marcipan 370 g sukker 3-4 æggehvider 24 profiterolles Sukker Marcipanen smuldres med sukkeret, røres sammen med æggehviderne og smøres ud i en cirkel på bagepapir. Bages ved 175 g i ca. 30 min. Hasselnøddekernerne ristes på en tør pande og sættes til side. Sukkeret smeltes til lysebrun karamel og tilsættes nøddekernerne. Hæld karame

Akuma fælge

- IMPORTED FROM NETLOG - IMPORTED FROM NETLOG - BEDØMMELSE: 9/10 ( 1 stemme ) Jeg fik for ca. en uge siden købt mig nogle Akuma Firebird fælge. Se her. Jeg besluttede og hente dem selv for det var noget billigere end fragtmand :D Jeg kom til Kolding og Krak havde mig sendt af en omvej.. Dvs. en afkørsel for tidligt så var mega svært og finde det.. Ringede og fik vejvisning og var på vej igen.. Så der en spasser der vælger og køre ud foran mig lige ved et kryds hvor han holder i venstre banen.. Han ville så vende og gad ikke lii se om der kom nogen i den ligeud bane han ville vende i.. Jeg fik god lakridz, fin røg og råbte af ham i hans klamme røde bimmer..! Tænkte bare "Noo jeg ska ha fede fælge og nu blir min front smadret pga. sådan en klaphat! NOO " >:( Men fik standset den lille vilde djævel inden det skete (ja hun kan os nok standse når det gælder :D ).. Jeg kom frem efter vildfaren, dårlig krak og sindsyy folk.. Han pakkede dem så ind og gav dem pap på siderne så de