Dette er en opskrift jeg har "stjålet" fra madprogrammet Price på DR2.
Den er udgivet på deres hjemmeside så har derfor valgt at ligge den herind da det simpelthen bare så SÅ lækkert ud så måtte gemme den for eventuel senere brug..
Se den direkte her.
Sportskage fra La Glace
4 personer
Ingredienser
Nougatine
50 g hasselnøddekerner
150 sukker
8 dl piskefløde til creme
4 dl fløde til afpyntning
Makronbund
250 g marcipan
370 g sukker
3-4 æggehvider
24 profiterolles
Sukker
Marcipanen smuldres med sukkeret, røres sammen med æggehviderne og smøres ud i en cirkel på bagepapir. Bages ved 175 g i ca. 30 min.
Hasselnøddekernerne ristes på en tør pande og sættes til side. Sukkeret smeltes til lysebrun karamel og tilsættes nøddekernerne. Hæld karamellen ud på bagepapir eller en siliconemåtte og lad den køle helt af. Hak den derpå med en tung kniv til den minder om fint rasp.
Pisk de 8 dl fløde til skum og bland nougatinen i. Lav 24 profiterolles som i foregående opskrift. Smelt sukker til lys karamel, dyp hver enkelt profiterolle i karamellen og sæt dem på et stykke bagepapir.
Læg makronbunden på et fad og form nougat-flødeskummet som en halvkugle ovenpå bunden. Resten af fløden piskes til skum, kommes i en sprøjtepose og bruges til at dekorere kagen med sammen med profiterollerne.
Den er udgivet på deres hjemmeside så har derfor valgt at ligge den herind da det simpelthen bare så SÅ lækkert ud så måtte gemme den for eventuel senere brug..
Se den direkte her.
Sportskage fra La Glace
4 personer
Ingredienser
Nougatine
50 g hasselnøddekerner
150 sukker
8 dl piskefløde til creme
4 dl fløde til afpyntning
Makronbund
250 g marcipan
370 g sukker
3-4 æggehvider
24 profiterolles
Sukker
Marcipanen smuldres med sukkeret, røres sammen med æggehviderne og smøres ud i en cirkel på bagepapir. Bages ved 175 g i ca. 30 min.
Hasselnøddekernerne ristes på en tør pande og sættes til side. Sukkeret smeltes til lysebrun karamel og tilsættes nøddekernerne. Hæld karamellen ud på bagepapir eller en siliconemåtte og lad den køle helt af. Hak den derpå med en tung kniv til den minder om fint rasp.
Pisk de 8 dl fløde til skum og bland nougatinen i. Lav 24 profiterolles som i foregående opskrift. Smelt sukker til lys karamel, dyp hver enkelt profiterolle i karamellen og sæt dem på et stykke bagepapir.
Læg makronbunden på et fad og form nougat-flødeskummet som en halvkugle ovenpå bunden. Resten af fløden piskes til skum, kommes i en sprøjtepose og bruges til at dekorere kagen med sammen med profiterollerne.