Denne opskrift er "lånt" herfra.
Isbombe (6-8 personer)
Ingredienser:
175 g makroner
2 dl Matilde kakaomælk
1 dl fløde-likør, fx Baileys
2 liter vaniljeflødeisPynt:
Grofthakket mørk chokolade
Bagetid:
Ca. ½ time ved 175°.
Sådan gør du:
Knus makronerne groft og kom dem i en skål sammen med kakaomælk og Baileys. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Beklæd en 3 liters røreskål indvendigt med plastfolie - sørg for at folien går op over kanten. Skær isen i tern og pisk dem hurtigt til en fast softice, fx med en håndmikser. Kom ¾ af isen i skålen. Pres isen let sammen og lav en
fordybning i midten. "isskålen" skal være helt tæt og uden huller. Kom makronblandingen i. Fordel resten af isen over makronblandingen som et låg - start fra kanten af "isskålen" og arbejd ind mod midten. Stil isbomben
tildækket i fryseren til næste dag.
Stil isbomben i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Ved serveringen:
Vend isbomben ud på et koldt fad - fjern plastfolien og pynt med chokolade.
Energi: 16200 kJ Fedt: 42% Kulhydrat: 52% Protein: 6%
Isbombe (6-8 personer)
Ingredienser:
175 g makroner
2 dl Matilde kakaomælk
1 dl fløde-likør, fx Baileys
2 liter vaniljeflødeisPynt:
Grofthakket mørk chokolade
Bagetid:
Ca. ½ time ved 175°.
Sådan gør du:
Knus makronerne groft og kom dem i en skål sammen med kakaomælk og Baileys. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Beklæd en 3 liters røreskål indvendigt med plastfolie - sørg for at folien går op over kanten. Skær isen i tern og pisk dem hurtigt til en fast softice, fx med en håndmikser. Kom ¾ af isen i skålen. Pres isen let sammen og lav en
fordybning i midten. "isskålen" skal være helt tæt og uden huller. Kom makronblandingen i. Fordel resten af isen over makronblandingen som et låg - start fra kanten af "isskålen" og arbejd ind mod midten. Stil isbomben
tildækket i fryseren til næste dag.
Stil isbomben i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Ved serveringen:
Vend isbomben ud på et koldt fad - fjern plastfolien og pynt med chokolade.
Energi: 16200 kJ Fedt: 42% Kulhydrat: 52% Protein: 6%
Indsendt af:
Mette Christensen